´ InterDrive CMS - COACHING
COACHING

COACHING

Et værktøj til at få løst sine udfordringer

Coaching er et værktøj til at få løst sine udfordringer. Det særlige ved metoden er, at det ikke er coachen, der har svaret – men den, der bliver coachet. Som coach er det min opgave at få dig til at blive den bedste udgave af dig selv, så du kan udnytte dine potentialer optimalt.

Det lyder enkelt. Og det er det også. Jeg bruger en særlig spørgeteknik og får skabt en løsningsorienteret AHA-oplevelse gennem

  • Anerkendelse, så du føler dig hørt, forstået og respekteret
  • Passende forstyrrelser, så du bliver bragt ud af din komfortzone
  • Refleksioner, så du kan finde din egen løsning på din udfordring.

Ofte kommer folk med nogle ”BØR-mål”, som de har svært ved at realisere. Min opgave er at skabe ”VIL-mål”, for det er de eneste man kan lykkes med!

En tankevækkende historie:

For nogle år siden havde jeg besøg af en kvinde, som gerne ville tabe sig. Hun havde været igennem 2 forsøg på kunstig befrugtning, og lægen havde sagt, at hun skulle tabe sig 20 kg. inden hun fik 3. og sidste forsøg. Hun havde prøvet alt – så jeg var hendes sidste løsningsmulighed…

Efter et par ’gode’ samtaler sad jeg med en fornemmelse af, at hun skjulte et eller andet. Så ved samtale 3 spurgte jeg hende: ”Kan det tænkes, at du ikke taber dig, fordi du så risikerer at blive gravid?”. Hun gav sig i den grad til at græde. Jeg havde i hvert fald forstyrret hende tilstrækkeligt. Men det var nødvendigt.

Det viste sig, at hendes mand og hele hendes familie så gerne ville have, at hun blev gravid. Men selv havde hun det fint med fritid på sofaen med et dameblad og en skål chips – uden at skulle tænke på børn. Vi fik en refleksiv samtale med scenarier for et liv uden børn (og så måtte hun nok imødese, at manden ville skilles) eller et liv med børn.

Det at blive gravid skiftede fra at være et ”bør-mål” til et ”vil-mål”. Hun tabte sig og blev gravid. Om hun også blev en god mor, melder historien ikke noget om…

Nogle gange er én samtale nok. Men ofte skal der 2-3 samtaler til for at komme i hus. Og jeg oplever nogle, der kommer en gang i kvartalet for at ”holde sig i form” – ligesom de gør i fittnescentret. Men lad os uforpligtende tale om, hvad DU har brug for.

Da jeg i sensommeren 2016 blev sygemeldt og stod overfor at skulle træffe en stor beslutning rent karrieremæssigt, startede jeg med at mødes 1 gang pr. uge med Coach Søren Moldrup. Jeg havde det dårligt, kunne ikke koncentrere mig, holde fokus og anede ikke om jeg skulle vælge at gå til højre eller venstre. Søren fik ret hurtigt sat situationen i perspektiv. Vi fik visualiseret problematikkerne, fordele og ulemper blev konkretiseret. Dette skete i et tempo, så jeg kunne nå at følge med. Søren hjalp mig til at træffe den beslutning, som jeg havde det bedst med. Da beslutningen var truffet og foranstaltningerne sat i gang, gik vi i gang med hvad fremtiden skulle bringe. Søren Moldrup er både en teoretisk og praktisk dygtig coach. Han praktiserer avanceret coaching på en meget anerkendende og professionel måde. Han har hjulpet mig igennem en meget svær tid, givet mig troen på mig selv tilbage og styrket mig i forhold til at komme i gang igen med fornyet mod. En uvurderlig hjælp, som jeg værdsætter med dyb respekt.

Alice Jefsen Hansen
Administrativ konsulent